sommerhusportalen logo
Ferienhaus Dänemark   Danmark

Den genfundne bro


Den genfundne bro

Mellem Horsens og Silkeborg finder man et skønt naturområde, der med en helt særlig jernbanebro ligner noget der er taget ud af en gammel western-film. Der er her tale om en gammel jernbanebro bygget tilbage i 1899, hvor den var en del af Bryrup-jernbanen mellem Horsens og Bryrup - en jernbanestrækning som var kendt som Danmarks smukkeste Jernbane.

Men i 1929 var broen forældet og den skulle fjernes. Men det var en omkostningstung opgave at fjerne de over 40.000 stål, der udgjorde den 50 meter lange og 13 meter høje bro. Så i stedet valgte man den usædvanlige løsning at begrave broen og bruge den som en del af en dæmning man alligevel skulle bygge i forbindelse med etableringen af et nyt vandværk.

Sidenhen lå broen så begravet helt frem til 2014, hvor man valgte at grave broen fri og restaurere den, så den nu i dag fungerer som en velbesøgt turistattraktion, som årligt besøges af over 140.000 besøgende.

Og broen er helt bestemt et besøg værdigt. Udover at være en del af et stykke Danmarkshistorie, så er broen også utrolig smuk og et arkitektonisk mesterværk, der leder tankerne hen på den byggestil, der er brugt i forbindelse med Eiffeltårnet i Paris.

Den genfundne bro finder man nemmest ved at køre af rute 52 - hovedvejen mellem Horsens og Silkeborg. Kort før Brædstrup finder man skilte mod attraktionen. Er man på cykel, så kan naturstien Bryrupbanen mellem Horsens og Silkeborg anbefales. Langt det meste af stien gennem det kuperede Bakkeland og Søhøjland er asfalteret og befinder sig ugeneret væk fra biltrafik.

Information


Adresse:
Vestbirkvej 2A
8740 Brædstrup