sommerhusportalen logo
Ferienhaus Dänemark   Danmark

Langtidsleje af sommerhus

Flytning

For mange er sommerhusleje en tillokkende mulighed når man i en længere periode står og mangler en bolig, eksempelvis i forbindelse med et hussalg, husbyggeri eller uheld som gør at ens helårsbolig er ubeboelig i en længere periode.

Et langtidsophold skal helst planlægges i god tid, da det jo selvsagt kræver at der findes et sommerhus der er ledigt uafbrudt i flere måneder. Samtidig spiller det også en rolle, hvilken årstid som man har brug for langtidsleje i. I sommerperioden juni til august er det næsten umuligt. Dels ønsker mange udlejere selv at bruge sommerhuset her - dels er det ikke økonomisk attraktivt for udlejeren.

Ved langtidsleje forventer man en vis rabat i forhold til ugeprisen, men når udlejeren i højsæson eksempelvis kan udlejes til 7000 kr. om ugen, så vil det ikke være interessant for udlejeren at udleje til 10.000 kr. for en måned - og lejer er nok ikke klar til at betale 28.000 kr. for en måneds leje.

Langtidsleje i vinterperioden er derimod meget mere interessant for udlejer, da sommerhuset her sandsynlig alligevel står tomt i lange perioder. Desværre sætter den danske lovgivning en stopper for dette, da der er restriktioner for sommerhusudlejning i vinterhalvåret. Det betyder i praksis, at det samme sommerhus ikke kan lejes i mere end fem sammenhængende uger, hvilket dermed betyder at man bliver nød til at leje flere sommerhuse for at dække en periode på flere måneder i vinterhalvåret (perioden fra 1/11-31/3).

Den mest optimale periode for langtidsleje af et sommerhus er dermed i enten forårs- og efterårsmånederne.

Vælger du at langtidsleje et sommerhus så bør du være ekstra opmærksom på husets isolering og opvarmningsform. Mange sommerhuse har kun el-radiatorer, hvilket gør opvarmningen til en kostbar affære som nemt risikerer at overstige husets lejepris. Lejer du sommerhuset privat, så prøv om du kan forhandle en fastpris på forbruget eller som minimum en aftale om afregning af elforbruget til kostpris.

På Sommerhusportalen tilbyder vi ikke langtidsleje, da vores søgemaskine ikke håndterer perioder på mere end fire uger ligesom vi ikke har mulighed for at give rabat på lejepriserne. Så ønsker at leje et sommerhus i en længere periode, så se bort fra sommerhusene fra bureauerne og gå efter de private udlejere. Tjek dog udlejerens kalender først inden du kontakter udlejeren, så du ikke går forgæves, hvis en eller flere uger allerede er optaget.

En anden god måde at finde et sommerhus til langtidsleje kan være at poste en efterlysning i en af de mange Facebook grupper omhandlende privat sommerhusudlejning - eksempelvis denne : Sommerhusudlejning fra bureauer og private.

Så kan interesserede udlejere selv byde ind, hvis de har et sommerhus der matcher dine ønsker.