sommerhusportalen logo
Ferienhaus Dänemark   Danmark

Givskud Zoo og Safaripark

I midten af Jylland nær Vejle, kort tids kørsel fra Lillebælt, ligger Givskud Zoo som årligt tiltrækker mere end 300.000 turister og gæster. Med aktiviteter og noget at se på for hele familien, er safariparken altid populær året rundt.

Stedet var oprindeligt tiltænkt af stifteren Jacob Hansen som værende en løvepark, men blot året efter Givskud Zoo slog dørene op for første gang havde de været ude og erhverve nye attraktioner såsom vandbøfler og elefanter. Fordelt over et stort område på mere end 100 hektar er dyreparken en af Danmarks største attraktioner, og en af de absolut største safariparker i norden.

I modsætning til mange andre zoologiske haver, er det muligt at tage bilen med indenfor i parken. Og ved at følge de anlagte stier i og veje kan hele familien, i tryghed og med 360 graders udsyn, se hvordan dyrene lever deres liv i det fri. Der er også en række strategisk anlagte opholdspladser som giver mulighed for en pause i køreturen, og der er tit forskellige oplevelser i nærheden som giver rig mulighed for at gå en tur til fods og opleve naturen på helt tæt hold.

Siden starten i slutningen af 1960'erne er der kommet mange andre dyr til Givskud Zoo, som i dag tæller over 50 forskellige arter af alverdens slags dyr, som foreksempel amerikanske bisonokser, canadiske ulve eller de sorte lemurer. Hovedattraktionerne er dog ofte løverne, men de mange spændende og til tider eksotiske dyr er alle et syn og besøg værd i deres egen ret.

Hos Givskud Zoo er over en tredjedel af alle deres levende dyr truede arter, og derfor støtter besøgende og turister også direkte til dyrevelfærden med et besøg som er hele familien værd. Nogle af disse dyrearter ville ikke kunne klare sig i den vilde natur, mens andre er kommet til for andre årsager.

Når der bliver født nye dyreunger kan besøgende ofte få en helt særlig oplevelse, og der bliver såvidt muligt gjort opmærksom på dette når man møder op i parken. På deres hjemmeside kan man også se de seneste kuld, så man i ro og mag derhjemme kan sidde og vælge hvilken ny baby man skal ud og se om man kan finde.

Foruden de levende dyr, har Givskud Zoo også åbnet op for en verden til de dinosaur interesserede, og er med tiden og de mere end 40 forskellige eksemplarer, gået hen og blevet til Danmarks største udstilling omkring dinosaurer. Langt de fleste af modellerne er i virkelig 1:1 størrelse, og giver derfor et rigtigt, og nogle gange uhyggeligt, billede af hvor store nogle af dinosaurene egentlig var dengang i fordums tid.

Information


Adresse:
GIVSKUD ZOO
Løveparkvej 3
7323 Givskud

Priser:
- Små børn (0-2) Gratis
- Børn (3-11) DKK 110,-
- Voksne DKK 210,-

Åbningstider:
24.03.2018 - 28.10.2018


Mere information:
www.givskudzoo.dk