sommerhusportalen logo
Ferienhaus Dänemark   Danmark

Bridgewalking Lillebælt


Kom mere end 60 meter op i højden, mærk vinden i håret og adrenalinen i maven, og oplev sundet som du aldrig har før. Kom højt til vejrs ved en guidet tur som bringer dig og familien 20 meter over togsporene og kørebanen til bilerne, og få en udsigt der fortsætter så langt øjet det rækker. Som en relativt ny mulighed har det kun været muligt siden 2015 at komme med på tur på toppen af Lillebæltsbroen, men allerede nu har en lang række Danskere taget turne til toppen og fået en fantastisk og mindeværdig oplevelse.

At turister og lokale interessede nu kan prøve bridgewalking, har skabt en del omtale og produceret nogle fantastiske billeder. Og at det på Lillebæltsbroen er et af de få steder hvor det er muligt at kravle på toppen af en så høj bro, ikke blot i Danmark, men i hele Europa, gør ikke oplevelsen mindre værd.

For at kunne deltage skal man være over 140 centimeter, og turen er ikke egnet til kørestolsbrugere eller bevægelseshæmmede. Undervejs på turen fortælles der historier omkring selve byggeriet af broen, om hvad er sket siden den blev bygget af både uheld og andre tilfælde, og guiderne kommer forbi det store ingeniør arbejde som ligger bag det af holde en så stor og tung genstand oprejst under vejr og vinds hårde præg.

Man mødes med guiden og de andre tilmeldte ved velkomstcentret som ligger ved foden af broen. Her er der plads til at klæde om, og til at blive briefet på hvordan man kommer helskindt både og og ned. Der er plads til 20 personer per omvisning, så det er en god idé at ringe på forhånd for at sikre sig der er plads hvis man er en større gruppe som vil tage turen.

Hele oplevelsen tager cirka omkring de to timer, alt afhængigt af interesse og antal tilmeldte. Denne tid inkluderer en sikkerhedsinstruktion og omklædning til en beskyttende heldragt, som man kan beholde når turen er omme.

Når turen er overstået, kommer man tilbage til velkomstcentret hvor der kan klædes om, og der kan deles billeder med hinanden. I centret kan der shoppes lidt souvenirs eller andre spændende ting såsom bøger eller pyntegenstande i velkomstcentret.

Lillebæltsbroen blev allerede omtalt i midten af 1800 tallet, men det var først i 1924 at det blev vedtaget den skulle bygges. Broen stod klar 11 år senere, i Maj 1935, og var oprindeligt kun designet til togkørsel - da bilerne stadig var relativt nye og ubrugte herhjemme. Dog allerede tre år efter vedtagelsen, blev man enig om at udvide jernbanebroen med spor til bilisterne, som nu var begyndt at fylde mere og mere i det Danske landskab.

Information


Adresse:
Galsklintvej 4
DK-5500 Middelfart

Priser:
- Børn under 16 år DKK 220,-
- Voksne DKK 275,-
 (Rabat ved online booking!)

Varighed:
Turen tager ca. 2 timer

Mere information:
www.bridgewalking.dk