sommerhusportalen logo
Ferienhaus Dänemark   Danmark

Copenhill - På ski i hovedstaden


Selvom termometeret viser plusgrader og landskabet ikke ligefrem er dækket af hvidt nyfaldent sne, så kan drømmen om en tur på ski sagtens realiseres alligevel. Her kan et besøg på hovedstadens nye rekreative område med helårsskibakke anbefales.

Copenhill er Danmarks største kunstige skibakke, som er placeret ovenpå det nye forbrændingsanlæg på Amager, København. Skibakken består af fire pister i forskellige sværhedsgrader - En sort/rød med en 23-45 grader hældning - en grøn/blå med 15-23 grader hældning og endelig to grønne med en 12-15 grader hældning. På toppen kan den fantastiske udsigt over hovedstaden nydes i centerets cafe. Turen derop kan ske med en af de fire lifte (tre tæppelifte og en tallerkenlift) eller på gåben via en vandresti.

Der er desværre ingen sne på bakken. I stedet er underlaget lavet af små grønne plastikbørster, hvilket giver følelsen af at stå på ski i sne. Det er en lidt anden oplevelse end rigtig sne, men efter et par ture ned af pisten, så vænner man sig til det og det føles næsten som ”the real thing”.

Det anbefales at booke tid i forvejen, da der ikke gives adgang til flere skiløbere på bakken end systemet kan håndtere. Dette kan gøres via centrets hjemmeside. En times skiløb koster for voksne 150 kr. og 105 kr. for børn under 10 år. Skiudstyr kan endvidere lejes.

Skibakken er for både nybegyndere og erfarne skiløbere. Er du helt ny eller trænger du til at få opfrisket dine evner inden turen går af sted til skiferien i Alperne eller i de norske fjelde, så kan undervisning bookes på centrets skiskole. Her tilbydes der både privat enkeltundervisning med egen instruktør eller holdundervisning, hvis I er flere.

Er du ikke lige til ski og snowboard, så snyd ikke dig selv for oplevelsen til at se København oppefra. Adgang til udsigtspunktet på toppen er ganske gratis.

Information


Adresse:
Copenhill
Vindmøllevej 6
2300 København S

Priser:
- Børn under 10 år - 105 kr./timen
- Voksne - 150 kr./timen

Åbningstider:
Hele året


Mere information:
www.copenhill.dk© Billeder af Max Mestour og Amelie Louys