sommerhusportalen logo
Ferienhaus Dänemark   Danmark

Aktiviteter i sommerhuset

Brætspil

Sommerhustid er lige med hyggetid. Det er her du kan lade op til hverdagens strabadser og nyde livet og sammenværet med familien. Selvom navnet antyder, at det mest er om sommeren man bruger det, kan sommerhuset bruges hele året rundt. Det er hyggeligt at være i sommerhuset når regnen pisker mod ruden eller sneen falder, så kan man varme sig ved brændeovnen eller pejsen og rigtig hygge.

I denne artikel kigger vi på nogle af de aktiviteter, du kan lave i sommerhuset. Selvom vejret ikke tillader udendørs gøremål, er der nemlig masser af hyggelige og sjove aktiviteter, som du kan lave i sommerhuset. Det gælder uanset, om du holder ferie alene, med din partner eller sammen med familien!

Fordyb dig i en god bog

I hverdagens stress og jag kan det være svært, at finde tid til at læse bøger. Der kan være mange forstyrrelser i en travl hverdag og når du endelig rammer sofaen efter en lang arbejdsdag, er energien der måske ikke til at kaste dig over en god bog. I sommerhuset, er der derimod både tid og rum, til at prioritere dig selv. Tag ned på biblioteket og lån de bøger du altid gerne har villet læse, eller køb den hos boghandlen. Mange holder også af, at lytte til lydbøger, det er også en måde at ”læse bøger” på, hvor du kan være helt i zen mens du lytter.

Spil og quiz med hinanden

Er i en familie afsted på sommerhusferie er det oplagt, at i nyder hinandens selskab i sommerhuset med spil og quizzer. Alle de klassiske brætspil, som: Ludo, matador, kinaskak og 4 på stribe, er altid et hit. Quizspil, som eksempelvis trivial pursuit, besserwizzer og tegn og gæt, er også morsomme og kan give masser af gode grin og hyggelige stunder. Men i kan også udfordre hinanden med jeres egne quizzer! Der findes efterhånden flere sider på nettet og apps, hvor man kan lave sine egne quizzer, det er super smart og giver en ekstra dimension, når deltagerne skal bruge deres telefoner til at svare på spørgsmålene. Har sommerhuset et aktivitetsrum, er der mulighed for at lave dart konkurrence, bordtennis turnering eller billard turnering, alt efter hvilket udstyr der er i aktivitetsrummet.

Forbered et festmåltid til din partner

I den travle hverdag ender det ofte med, at vi slipper let om ved madlavningen, ofte ender det med en færdigret. Men Danmark byder faktisk på masser af lækre råvarer, så udnyt alle de lækre lokale produkter du finder i det område hvor du holder sommerhusferie og skab et gourmetmåltid for din bedre halvdel eller din familie. Det kan eksempelvis være friske fisk, nye kartofler, kød fra en lokal gårdbutik mv. Brug tid på at lave hele måltidet fra bunden og nyd hver en bid.

Lav serie- eller film maraton

Er det blæsende og regnfuldt udenfor kan i også krybe ned under tæpperne og sætte en god serie på. Lav et serie-maraton og se en klassisk serie som Matador, der kan findes på Dr's hjemmeside eller en af de nye serier på streamingtjenesterne. I kan også hver især vælge jeres yndlingsfilm og bruge hele dagen på at hygge med film maraton - husk masser af popcorn og sodavand??